Μεσαιωνική Σπαθασκία

Μεσαιωνική Σπαθασκία (Η.Ε.Μ.Α.) – Γιώργος Ζαχαρόπουλος (Provost) & Ρένος Ταμπακάκης (Provost)

Κάθε Δευτέρα (19.00-20.30), Τετάρτη (19.30-21.00) & Παρασκευή (19.30-21.00)

Η Μεσαιωνική Σπαθασκία (Ιστορικές Ευρωπαϊκές Πολεμικές Τέχνες όπως είναι ο ακριβής όρος- Hema) είναι μια πολεμική τέχνη και ταυτόχρονα ένα μαχητικό άθλημα που έχει αναπτυχθεί ταχύτατα σε Αμερική και Ευρώπη την τελευταία 20ετία. Βασίζεται στα εγχειρίδια οπλομαχίας των δασκάλων του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης, με ιδιαίτερη έμφαση στα όπλα-κυρίως ξίφη διαφόρων τύπων- αλλά και στην άοπλη μάχη (πάλη σώμα με σώμα). Στον σύλλογό μας –μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών-διδάσκονται ένα μεγάλο εύρος ξιφών –και όχι μόνο-από τον Μεσαίωνα έως την Αναγέννηση από έμπειρους σύγχρονους οπλομάχους. Αθλητές μας έχουν λάβει μέρος και στο ATHENS LONGSWORD 2015, αλλά και στο διεθνές event HEMATHLON 2016, κατακτώντας μετάλλια και διακρίσεις. Αν θέλεις να γνωρίσεις από κοντά την ιστορική σπαθασκία σαν τέχνη αλλά και σαν άθλημα, μην διστάζεις!!

SWORDS UP HIGH!

Λίγα λόγια για τους προπονητές

O Γεώργιος Ζαχαρόπουλος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Μελετά, εκπαιδεύει και εκπαιδεύεται στις Ιστορικές Ευρωπαϊκές Πολεμικές Τέχνες (ΗΕΜΑ) από το 2005. Φέρει τον τίτλο του “Provost” από τον διεθνή οργανισμό HISTORICAL FENCING AFFILIATES. Έχει προηγούμενη εμπειρία σε Ninjutsu (Bujikan και Genbukan) , CCFB (by Angelos Fasois), Oλυμπιακή ξιφασκία και Oλυμπιακή τοξοβολία. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Knife Survival από το Reality Based Personal Protection System του Jim Wagner. Ιδρυτής και βασικός εκπαιδευτής του Athens BARTITSU Club 1900 με αντικείμενο την χρήση μπαστουνιού (walking stick / la canne) , το smallsword και την κλασσική πυγμαχία (pugilism) υπό το πρίσμα της αυτοάμυνας. Έχει συμμετάσχει σε τουρνουά και σεμινάρια ιστορικών ευρωπαϊκών πολεμικών τεχνών στο εξωτερικό και έχει παρουσιάσει ο ίδιος σεμινάρια και εργαστήρια στην Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική. Έχει συγγράψει (μαζί με τον Χρυσοβαλάντη Ταμπακάκη ) το βιβλίο «Η ιπποτική τέχνη του ξίφους: Η οπλομαχητική στον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση» το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑΣ το 2011. Μαζί με τον Ηλία Στύπα, μετέφρασαν στα αγγλικά το «ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΠΑΘΑΣΚΙΑΣ» , ένα εγχειρίδιο στρατιωτικής σπάθης γραμμένο από το Φίλιππο Μύλερ το 1847, το οποίο και κυκλοφόρησε διεθνώς από τον Σκωτικό οίκο FALLEN ROOK PUBLISHING. Είναι μέλος της Historical European Martial Arts Coalition (HEMAC) και της Historical European Martial Arts Alliance (HEMAA).

Ο Χρυσοβαλάντης Ταμπακάκης ασχολείται με τις Ιστορικές Ευρωπαϊκές Πολεμικές Τέχνες (ΗΕΜΑ) από το 2003. Φέρει τον τίτλο του “Provost” από τον διεθνή οργανισμό HISTORICAL FENCING AFFILIATES. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του study group της ARMA Hellas , Scholar Adept και Study Group Leader από το 2006 έως το 2014. Συνέγραψε (μαζί με τον Γεώργιο Ζαχαρόπουλο) το βιβλίο «Η ιπποτική τέχνη του ξίφους: Η οπλομαχητική στον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση» το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑΣ το 2011. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής Knife Survival από το Reality Based Personal Protection System του Jim Wagner. To κύριο αντικείμενο της μελέτης και εκπαίδευσής του αφορά τους Ιταλούς οπλομάχους της Αναγέννησης (ειδικότερα: Achille Marozzo, Giovanni dall’ Agocchie και Salvator Fabris), ενώ η έρευνα του όσον αφορά στις Ιστορικές Ευρωπαϊκές Πολεμικές Τέχνες επικεντρώνεται κυρίως στον ελληνικό χώρο από την εποχή του Τρωικού Πολέμου, μέχρι τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ελλήνων Stradioti στην αναγεννησιακή Ευρώπη. Mέλος της Historical European Martial Arts Coalition (HEMAC).